Erhvervspraktik ved hospitalet, forsvaret og beredskabet

Også kaldet drømmepraktikker, ønskepraktikker eller specialpraktikker ... her får du svaret på hvordan du får en praktikplads ved de mest kendte og efterspurgte instanser i Danmark.

Der er mange muligheder for erhvervspraktik på hospitalerne, i forsvaret eller hos beredskabet. Går du med tankerne om at blive sygeplejerske, læge, soldat, brandmand eller lignende, så gælder det om at komme ud og prøve jobbet af!

Processen for at få en erhvervspraktikplads hos ovennævnte muligheder er dog lidt anderledes end ved en normal virksomhed eller institution. Normalt hvis du vil søge om en praktikplads hos en virksomhed, en børnehave, eller lignende, så vil du typisk bare tage direkte kontakt til det pågældende sted.

Hospitalerne, forsvaret og beredskabet tilbyder hvert år mange erhvervspraktikpladser, men de udbyder pladserne på en mere struktureret måde, fordi de får så mange henvendelser. Det betyder at de hvert år har et bestemt antal praktikpladser ledige, og kun tager imod praktikanter i en en eller flere udvalgte uger på året.

Derfor er det vigtigt at være ude i god tid hvis du ønsker at få en praktikplads ved en af nedenstående instanser.


Hospitalerne

Danmark har ca. 30 offentlige hospitaler, du kan se dem her på Wikipedia.

Hospitalerne har ikke en samlet strategi for om og hvordan de tilbyder erhvervspraktik. Nogle gør, og andre gør ikke.

Typisk skal du spørge din uddannelsesvejleder eller praktikkoordinator på skolen hvordan det fungerer hos dit nærmeste hospital. Uddannelsesvejledningen har typisk en speciel blanket (A4 papir eller online formular) som du skal udfylde. Derefter sender Uddannelsesvejledningen din ansøgning afsted til hospitalet.


Forsvaret

Forsvaret tilbyder erhvervspraktik, og er nok endda den største udbyder af det i Danmark. Du skal igen her ansøge igennem din uddannelsesvejleder. Du kan læse mere om erhvervspraktik ved forsvaret her.


Retten / Domstolene

De fleste byretter i Danmark tilbyder også mulighed for erhvervspraktik, dog typisk kun i 1 eller 2 fast bestemte uger hvert år. Du kan se de forskellige afdelinger og hvordan du ansøger her.


Beredskabet (brandvæsnet)

Beredskabet udgør primært brandvæsnet. Ligesom situationen med hospitalerne, så er der ikke en samlet koordinering eller beslutning om hvorvidt din lokale afdeling af beredskabet tilbyder erhvervspraktik. Du kan se alle beredskaber og deres hjemmesider her. Derfra kan du eventuelt selv kontakte dit lokale beredskab, eller spørge din uddannelsesvejleder om vedkommende har en kontakt til dig.


Folketinget

Folketingets Administration tilbyder erhvervspraktik, du kan læse mere om det her.


Kommunerne

Flere kommuner har allerede praktikopslag på Elevpraktik.dk, hvor de tilbyder erhvervspraktik i mange forskellige afdelinger. Det kan f.eks. være på kontoret på rådhuset eller udenfor sammen med afdelingen som vedligeholder og bygger veje og parker. Bare klik ind på erhvervspraktik her på Elevpraktik.dk


Politiker

Hvis du ønsker at være i praktik som politiker skal du kontakte de enkelte partier. Flere unge har tidligere hen været heldig og opleve at være i praktik både på Frederiksborg og i de lokale byråd.