Omtale af Elevpraktik.dk

Elevpraktik.dk er efterspurgt af over 10000 elever i 97 kommuner. Indtil videre har vi et samarbejde med 12+ kommuner, et erhvervsråd og en enkeltstående skole. Vi vil meget gerne have jer med! Læs herunder hvad ledere, elever og medierne siger om Elevpraktik.dk.

Omtale fra lederne

Vi har i UU Vejle sammen med Jobcenteret valgt at indgå i et samarbejde med Elevpraktik.dk. Målsætningen var at øge interessen for erhvervsuddannelserne, samt at hæve elevernes udbytte af erhvervspraktikken.

Vi oplever allerede et øget brug af erhvervspraktik, og har modtaget meget positiv respons fra både elever og virksomheder.

Vi er særdeles tilfredse med Elevpraktik.dk og står gerne til rådighed med svar på evt. spørgsmål til andre kommuner, der påtænker at indgå et samarbejde med Elevpraktik.

Kjeld Peteresen

Kjeld Peteresen

Leder af UU Vejle

På arbejdsmarkedsområdet i Vejle tror vi på, at et tæt samspil mellem grundskolen og lokale virksomheder er vigtigt for at sikre kvalificeret arbejdskraft. Derfor har vi valgt at indgå i et samarbejde med Elevpraktik.dk.

Elevpraktik.dk giver nu eleverne i udskolingen et suverænt indblik i hvilke jobmuligheder der findes, og gør det samtidigt muligt for eleverne at søge erhvervspraktik hos virksomhederne.

Det styrker elevernes kendskab til arbejdsmarkedet og kan bl.a. også inspirere flere til at vælge en erhvervsuddannelse.

Jeg kan varmt anbefale andre kommuner at se nærmere på Elevpraktik.dk.

Birgit Thorup

Birgit Thorup

Arbejdsmarkedschef i Vejle Kommune

Erhvervspraktik er en vigtig del af de unges uddannelsesvalg, og det bør prioriteres højt i alle landets kommuner.

På portalen www.elevpraktik.dk kan elever på udkig efter en uges erhvervspraktik og lokale virksomheder finde hinanden.

Vejle viser vejen for de unge, men også for andre kommuner, som med fordel kan lade sig inspirere af www.elevpraktik.dk og dermed gøre det nemmere for de unge at komme ud i praktik i en lokal virksomhed.

Michael Mathiesen

Michael Mathiesen

Formand for Dansk Byggeri Sydjylland

I min tid som formand for Danske Skoleelever, region sydjylland, var problematikken vdr. uddannelsesvejledning altid på bane. Mit standpunkt var altid at den bedste måde at vælge uddannelse er ved at have det bedst mulige udgangspunkt for valg. Det udgangspunkt skal skabes ud fra brobygning, åben skole, praktik og vejledningssamtaler. Det hovedsaglige problem har altid været at der ikke har været en samlet platform at gøre brug af. Med elevpraktik.dk er den samlede platform, ihvertfald for praktik, blevet skabt. Det skaber helt nye muligheder, og jeg håber at det er noget samtlige grundskoleelever vil overveje at gøre brug af.

Signe Nørgaard Pedersen

Signe Nørgaard Pedersen

Formand hos Danske Skoleelever Sydjylland & Vejle Fælleselevråd

Omtale fra eleverne

Jeg synes det er en super god ide og at det er godt at man kan komme ud og prøve forskellige ting
Jeg synes det er et godt sted, at finde en praktik plads. Jeg har selv anbefalet siden til andre og de synes også godt om den.
Det har hjulpet mig til at finde en praktik, og det uddannelse jeg gerne vil.
Jeg synes erhvervspraktik, var en meget spændende og lærerig oplevelse. Jeg fik helt klart et større indblik over den branche jeg var i. Jeg er blevet meget klogere på hvad jeg nu søger i fremtiden. Jeg lærte selvstændighed, ansvarlighed, mødestabilitet, samarbejde, initiativ og fik en masse selvtillid.
Det er en god ide, som jeg synes skal anbefales og promoveres af skoler. Den gør det super nemt at finde ud af ikke kun hvor mange muligheder man har, men også hvor og hvornår
Det er en mega god måde at blive mere opklaret på ens muligheder samt hvor det er muligt at komme i praktik alt efter hvad man selv føler for, det ef nemt at bruge og meget brugbart!
Jeg synes det er en rigtig god side, hvor man kan finde en masse steder at ansøge om praktik. Det hjalp i hvert fald mig med at finde en plads
Det er en smart måde at finde ud af hvad man vil i fremtiden og en god hjemmeside til at finde praktikpladser.
Jeg synes det er en god hjemmeside hvor jeg fandt god inspiration til at komme i praktik
Jeg synes det var rigtig godt at være i praktik fordi det hjalp mig med at finde ud af hvad jeg skal være. Jeg synes også at det var hyggeligt fordi der var mange søde mennesker.
[Jeg synes at Elevpraktik.dk er] godt, fordi der bliver vidst hvor mange muligheder vi har og der var nem adgang til at skrive til en praktikplads
Jeg syntes det var en god hjælp til at kunne finde en praktikplads og lidt om den.